Blog

RSS

Donació de fotografies de Mariano Ros

03-07-2019


Donació de fotografies de Mariano Ros

Recentment, familiars de Mariano Ros van donar al Museu una col·lecció de fotografies d'aquest il·licità d'adopció, polifacètic artista, autor de les escultures del paratge de "El Cau", en la serra d'Elx.

Nascut en la pedania d'Hurchillo (Oriola) en 1926, Mariano Ros va arribar a Elx amb la seua família a mitjan quaranta, integrant-se prompte en la qual sempre consideraria com la seua ciutat. Enamorat de la cultura i de la naturalesa, Mariano va formar part de diferents corals il·licitanes i, al costat d'altres entusiastes de la muntanya, va ser membre fundador de la Unió Excursionista. Aficionat a l'escriptura, fotògraf incansable de llocs i entorns d'Elx, durant els últims anys de la seua vida -amb un delicat estat de salut-, Mariano va incorporar una nova faceta als seus quotidians passejos per la serra: en el paratge de "El Cau" -cisell en ristre- va donar regna solta a la seua creativitat poblant d'éssers vius i al·legories les aspres calcàries de les nostres muntanyes. Un paisatge habitat per figures multicolors que sorprèn als cada vegada més nombrosos visitants que s'acosten fins a ací i descobreixen una pedrera de fantasia, un entorn amable de vivències, treball i records.

El Museu Escolar de Pusol agraeix aquesta donació realitzada pels seus familiars (Pepa, Victoria i Antonio Ros, al costat d'Agustín Peñalver), donació que il·lustrarà la vida d'una persona generosa i d'un amic; d'un home del poble que ens va llegar, sobretot, l'exemple d'una vida llarga i plena donant-se als altres.

Autor: Rafa Martínez, director de la Fundació Projecte Pusol.

Vols conéixer totes les nostres novetats?

Subscriu-te a la nostra newsletter!


Mecenatge

Mecenatge

Multimedia

Multimedia

Multimedia

Col·leccions

Premis i reconeixementsTop