Blog

RSS

Exposició escolar 'L'escola com ens la van contar'

04-06-2019


Exposició escolar 'L'escola com ens la van contar'

El Museu Escolar de Pusol, impulsat sempre per l'afany d'innovar en la salvaguarda del patrimoni cultural i d'aprofundir en la implicació dels més joves en aquesta tasca, va començar un nou projecte el passat any: l'organització d'exposicions escolars. Aquest consisteix que l'alumnat del col·legi organitze, de principi a fi, una mostra en la qual es desenvolupa un tema en concret. És clar que aquests temes sempre estaran relacionats amb la cultura tradicional d'Elx i el seu entorn, en la qual es centra la nostra activitat des del començament del Museu Escolar.

Si bé en el curs 2017/2018 l'exposició escolar va versar sobre la lectura infantil a mitjan segle XX, al present curs s'ha desenvolupat un discurs entorn de l'escola i la seua evolució en el segle XX.

En aquesta ocasió, l'exposició és fruit d'un projecte més ampli, en el qual l'alumnat ha aprofundit en el coneixement de la vida escolar de la generació dels seus avis. El 5 d'octubre, amb motiu del Dia Internacional del Docent, es va realitzar una activitat amb antics/gues mestres jubilats/des que es van prestar a ser entrevistats/des pel nostre alumnat. En aquestes entrevistes se'ls va preguntar, principalment, pel seu pas per l'escola com a alumnes. Posteriorment l'equip de voluntaris/es que col·labora en Pusol va realitzar les transcripcions d'aquestes entrevistes perquè, tenint-les per escrit, fora més fàcil extraure la informació d'elles.

Paral·lelament els/les integrants de sisè i cinquè curs es van dividir en quatre grups entre els quals es van sortejar les quatre temàtiques en les quals es centra el discurs expositiu: alumnat, professorat, instal·lacions i material escolar. Cada grup va començar a analitzar les entrevistes i va extraure la informació que li era més útil per a escriure un petit text comisarial, i més tard seleccionar els objectes que millor reflecteixen el tema que havien de desenvolupar per a acabar de muntar l'exposició.

El títol que li dóna nom, 'L'escola com ens la van explicar', es va triar per votació entre tots els que van presentar els/les participants i, finalment, cada grup va triar a un/una portaveu que es va encarregar d'explicar el treball del seu equip al llarg de tot el projecte.

Autor: José Aniorte, gestor cultural del Museu Escolar.

Vols conéixer totes les nostres novetats?

Subscriu-te a la nostra newsletter!


Mecenatge

Mecenatge

Multimedia

Multimedia

Multimedia

Col·leccions

Premis i reconeixementsTop