Blog

RSS

Salvaguarda y protecció dels fons del Museu Escolar

23-07-2019


Salvaguarda y protecció dels fons del Museu Escolar

Una de les principals funcions dels museus, sinó la principal, radica en conservar les seues col·leccions. Les mesures de protecció que -en un sentit ampli- s'han de cometre en aquestes institucions interessen, d'una banda, a la climatització (humitat, temperatura i il·luminació); i, per un altre, a la protecció enfront de robatoris, incendis o altres riscos.

Constituït en la dècada dels setanta i reconegut en 1992, com és sabut, el Museu Escolar de Pusol es troba immers en l'actualitat en un procés de canvi. La imminent (i esperada) engegada d'una fundació que, en endavant, s'encarregue del funcionament del projecte educatiu-museístic, està impulsant una sèrie d'actuacions a realitzar. Entre altres objectius marcats per als pròxims anys, es troben els relacionats amb la conservació dels fons, a partir de la seguretat dels quals gira la resta d'activitats del museu, de tots els museus.

En tractar-se d'un museu escolar i d'un exemplar model de museu comunitari, el seu propi funcionament, obert i participatiu envers la societat, exigeix instaurar una sèrie de mesures que, reforçant la presència del museu en el si de la comunitat, no suposen un risc per a la integritat dels seus fons. En pròximes dates us anirem informant de nous projectes i iniciatives en aquest sentit.

Autor: Rafa Martínez, director de la Fundació Projecte Pusol.cionando i el nostre alumnat estiga ben preparat per a afrontar els reptes del futur.

Autors/as: Isabel Picó i Raül Egío, Directora i Mestre del Col·legi.

Vols conéixer totes les nostres novetats?

Subscriu-te a la nostra newsletter!


Mecenatge

Mecenatge

Multimedia

Multimedia

Multimedia

Col·leccions

Premis i reconeixementsTop