Blog

RSS

Dels tresors de Pusol: la col·lecció d'armes

08-08-2019


Dels tresors de Pusol: la col·lecció d'armes

Fa uns mesos, es va estar completant l'inventari de la col·lecció d'armes del Museu Escolar, principalment armes de foc, com les escopetes, i armes blanques -algunes de les quals van ser exposades l'any 2007 en l'exposició Militars. Una part de la nostra història-. Per a l'actualització d'aquest inventari s'ha investigat el tipus d'armes, el període al que van pertànyer i algunes de les seues característiques físiques.

En el conjunt d'armes blanques hi ha sis espases, una navalla de bandoler, dues dagues i un ganivet. Entre les armes de foc, s'han inventariat sis escopetes, dues trabucos, dues pistoles, un fusell, una pistonera i tres carabinas. A més, entre les armes es va trobar una fusta de fusta desmuntable per a cavalls i una funda per a espasa.

Les peces més destacades del conjunt són: una espasa d'oficial d'artilleria datada en 1843, una altra espasa fabricada en Kilingenthal -fàbrica fundada per Luis XV l'any 1801- i una espasa de Filipines datada en 1899, de fulla anomenada "kris". Pel que es refereix a les armes de foc, la majoria de les escopetes es daten en el segle XX i van pertànyer a la Guàrdia Civil.

Malgrat el temps transcorregut, la col·lecció es troba en perfecte estat, la qual cosa ha facilitat la seua localització i classificació.

Autora: Andrea Pérez de Tudela, voluntària del Museu Escolar.

Vols conéixer totes les nostres novetats?

Subscriu-te a la nostra newsletter!


Mecenatge

Mecenatge

Multimedia

Multimedia

Multimedia

Col·leccions

Premis i reconeixementsTop