Exposiciones

Va combregar en temps degut

Del 18 de maig al 2 de juliol de 2017



Entre els fons que trobem en el Museu Escolar de Pusol, no podia faltar una nodrida representació de les Primeres Comunions, celebració que ha sigut tradicionalment tan important en la infància de tots els il·licitans. Aquesta exposició es centra cronològicament en el pas entre el segle XIX i el segle XX, per la riquesa d'elements d'aquesta època que es poden trobar tant en l'arxiu documental com en l'armari tèxtil d'aquest Centre.

Les vitrines es dediquen una a les xiquetes i una altra als xiquets, i en elles s'exposa una bona quantitat de fotografies originals, recordatoris , missals i altres elements típics de la Primera Comunió com a rosaris, medallitas i creus. Entre les imatges destaquen algunes pel curiós de l'abillament del comulgante, unes altres per l'antiguitat o per la solemnitat que transmeten. En alguns dels recordatoris trobem la frase 'Va combregar en temps degut...' que vindria a expressar que l'infant havia rebut la seua Primera Comunió quan ja disposava d'ús de raó i capacitat pròpia per a assimilar els valors cristians per si mateix.

Veiem fotografies en gran format de combregants i un bell diploma, recordatori de la Primera Comunió, datat en 1910. Però, sens dubte, el més destacat són els dos vestits de comunió que es mostren: un de xiqueta, ricament brodat i amb un gran vel, i un altre de xiquet de mariner, del que podem veure la seua gorra de plat a les vitrines.

Podem apreciar així mateix un petit altar i davant d'ell el típic reclinatorio, que es deixava en l'església per a ús privat.

Vuelve a actividades

  • Va combregar en temps degut

Vols conéixer totes les nostres novetats?

Subscriu-te a la nostra newsletter!


Mecenatge

Mecenatge

Multimedia

Multimedia

Multimedia

Col·leccions

Premis i reconeixements



Top