Activitats

Exposicions

Presents

No hi ha exposicions actualment.

Pasades
Visita guiada per a grups escolars

En la visita guiada per a grups d'escolars, les explicacions guiades del recorregut expositiu les duen a terme els alumnes del Col·legi de Pusol,, els quals són degudament instruïts per a això al llarg del curs escolar i estan sempre acompanyats d'un guia adult.

L'itinerari guiat està adaptat tant al nombre d'alumnes com a les edats i els coneixements adquirits. Segons aquestes característiques, la visita es realitza en uns o altres espais expositius. Per exemple, de 3 a 5 anys es guia el recorregut per la jogueteria, la botiga d'ultramarins, la cuina, l'escola, etc., mentre que als alumnes de més edat se'ls expliquen uns altres aspectes més complexos, com ara la impremta o el cultiu.

Quant a la duració de la visita, aquesta varia depenent del temps disponible pel centre escolar, habitualment de 9.30-10 a 12.30-13.30 hores, sent un màxim de 120 minuts (2 hores) de visita continuada, a excepció dels 30 minuts d'esmorzar (11-11.30 hores). Si es té menys temps, els monitors de la guia suprimeixen espais expositius i continguts, i centren la visita en les àrees més emblemàtiques.

Visita guiada per a associacions i grups d'adults

Si la visita es fa durant els dies laborables, de dilluns a divendres i en horari de matí (de 9 a 12.30 hores), part de l'itinerari el guien els alumnes del Col·legi de Pusol, que són degudament instruïts per a això al llarg del curs escolar i estan sempre acompanyats d'un guia adult. En aquests casos, la resta de la visita la fan els professionals i monitors de la institució. Les visites en dissabte, diumenge i festius, i durant les vesprades de dilluns a divendres (de 15.30 a 19 hores), la recorren els membres habituals de l'equip del museu.

La duració de la visita s'adapta al temps disponible del grup interessat, ja que es fa una selecció dels espais expositius més rellevants: cuina i dormitori de l’habitatge tradicional; palmera, batuda, vi, oli i escola en els oficis més populars del territori; i drogueria “Pérez Seguí”, estudi fotogràfic “Esquembre”, jogueteria magatzems “Parreño” i botiga d'ultramarins quant als comerços. No obstant això, per a conéixer en profunditat el museu i tota la seua col·lecció temporal i permanent, lla visita guiada completa té una duració aproximada de 120 minuts (2 hores). Si a açò li sumem el jardí i l’hort, i els espais exclusius per a aquestes visites com són el magatzem i la biblioteca, la visita guiada s'allarga fins a 150 minuts (2 hores i mitja).

Experiencies

Tallers#

Trenat de palma blanca


Descripció:
Objectius: aprenentatge d'oficis tradicionals emblemàtics de la ciutat d'Elx. Mobilitat i coordinació de les mans, destresa.

Edat recomanada: 6 anys o més

Duració: 30 minutos aprox

#

Juegos tradicionales


Descripció: mezcla de juegos tradicionales tanto de patio como de mesa, como el tanganillo o caliche, los cromos, las tabas u osaletes o las chapas.
Objectius: aprendizaje de juegos tradicionales, trabajo en equipo, compañerismo, buen uso del tiempo libre, destreza, desarrollo psicomotor, resolución de problemas, toma de decisiones, aceptación y comprensión de las normas, trabajo de la memoria, desarrollo cognitivo y emocional.

Edat recomanada: 6 años en adelante

Duració: 30 minutos aprox

#

Receptes tradicionals en el forn de llenya


Descripció: s'uneixen i pasten els ingredients, i es deixa reposar la massa 20 minutos. S'encén i aviva el foc del forn. Després es torna a moure la massa i s'estén en una safata. S'introdueix en el forn i, al cap de 15 minuts, la coca a la calda està llista per a menjar. 
Objectius: Objectius: aprenentatge de la tradició de cocció en el forn moruno, mobilitat i coordinació de les mans, estimulació del gust. 

Edat recomanada: a partir de 8 anys

Duració: 1 hora aprox

#

Hacemos una careta


Descripció: a raíz de un modelo antiguo donado al museo, los/as participantes podrán pintar, recortar y montar su propia careta.
Objectius: buen uso del tiempo libre, destreza, movilidad y coordinación de las manos.

Edat recomanada: de infantil en adelante.

Duració: 30 minutos aprox

#

Muñecos/as recortables


Descripció: los/as participantes pintarán, recortarán y montarán su propio juego de recortables, con personajes que les ayudarán a comprender mejor las tradiciones y algunos oficios tradicionales.
Objectius: aprendizaje de juegos tradicionales, buen uso del tiempo libre, destreza, movilidad y coordinación de las manos.

Edat recomanada: de infantil en adelante.

Duració: 30 minutos aprox

#

Modelar un botijo


Descripció: aprender a modelar con arcilla un botijo de los de antes, incluyendo boca y pitorro, que los/as participantes podrán decorar a su antojo.
Objectius: destreza, toma de decisiones, movilidad y coordinación de las manos, trabajo de la memoria.

Edat recomanada: 6 años en adelante.

Duració: 1 hora aprox

#

Ambientadors naturals

Descripció: després de l'explicació al jardí de les propietats de les plantes aromàtiques autòctones a utilitzar, s'acudeix al taller per a esmicolar-les, barrejar-les, experimentar amb elles i introduir-les en saquitos. 

 Objectius: creativitat, destresa, mobilitat de les mans, estimulació del tacte i de l'olfacte. 

Edat recomanada: 6-12 anys. 


Duració:
 30 minuts aprox.

Com reservar


Tel.: 966 630 478

comunicacion@museopusol.comLa reserva de visites guiades, tallers o experiències ha de fer-se amb un mínim de 10 dies d'antelació.

Una vegada la persona interessada es pose en contacte amb el centre, aquest li sol·licitarà el correu electrònic per a l'enviament del document "Confirmació de la reserva" , en què se sol·liciten les dades del centre, del responsable i de la visita reservada prevista (data, hora d'eixida i d'entrada aproximada, nombre de visitants, curs i taller).

El responsable o la persona de contacte haurà de fer una transferència bancària del 10% del total de la visita deu dies abans en el compte especificat descomptables del pagament final, càrrec no reembossable si es cancel·la la reserva.Vols conéixer totes les nostres novetats?

Subscriu-te a la nostra newsletter!


Mecenatge

Mecenatge

Multimedia

Multimedia

Multimedia

Col·leccions

Premis i reconeixementsTop