Prensa

"La història de Violeta: una lluita clandestina" és la nova exposició temporal del Museu Escolar de Puçol

21-10-2016


La mostra es va inaugurar el passat 9 d'octubre, el Dia de la Comunitat Valenciana, i explica la lluita per la llibertat d'expressió durant la dècada dels 70
.



Sota el nom de guerra de 'Violeta', una jove universitària il·licitana va lluitar a la clandestinitat per la recuperació de la llibertat d'expressió, de pensament i de crítica durant els últims anys del franquisme. Així dóna començament "La història de Violeta: una lluita clandestina".

A través de documentació oculta, de fulles de la Unió General de Treballadors, del Comitè Nacional de Treballadors, de propaganda del Moviment Comunista i del Partit Socialista, de revistes i periòdics universitaris..., tot propietat de 'Violeta', aquesta exposició rememora una dècada en la qual els estudiants universitaris valencians -concretament aquesta universitària d'Elx, que prefereix mantenir-se a l'anonimat- batallaven a la clandestinitat a favor dels seus drets i llibertats democràtiques.

El Museu Escolar de Puçol ha preparat aquesta mostra, sempre amb el suport de la Generalitat Valenciana, per a acostar a tots la memòria històrica valenciana en general i la història de 'Violeta' i dels il·licitans en particular.

Vuelve a notas de prensa

Vols conéixer totes les nostres novetats?

Subscriu-te a la nostra newsletter!


Mecenatge

Mecenatge

Multimedia

Multimedia

Multimedia

Col·leccions

Premis i reconeixements



Top