Prensa

El Projecte de Pusol segueix avant

15-11-2016

José Antón Puntes, Director de Grup Antón Comunicació, estarà al capdavant d'una Junta Directiva provisional que reforçarà i donarà estabilitat econòmica al Projecte



Diumenge passat es celebrava en les instal·lacions del Museu Escolar de Puçol l'Assemblea Extraordinària de Socis, que va abastar principalment la crisi econòmica que pateix el Centre des de fa mesos i les mesures a prendre per a la seua ràpida recuperació.

Fernando García Fontanet, Director del Museu Escolar de Puçol, obria aquesta reunió recalcant la bona salut del Projecte Pedagògic i parlant de la necessitat econòmica que, malgrat la bona gestió, pateix el Museu des de principis d'any. Després de la seua breu intervenció, el Director donava pas a José Antón Puntes qui, durant el termini màxim d'any i mig, prendrà les regnes de la gestió del Centre de Cultura Tradicional des de la presidència d'una Junta Directiva provisional i paral·lela, amb la finalitat de complir els deu punts que pensa donaran solució al problema financer i jurídic del Museu. Una Junta que explica i comptarà amb el suport de l'Ajuntament d'Elx, principal col·laborador del Projecte al llarg d'aquests cinquanta anys.

Entre els objectius d'aquesta Junta provisional es troben aconseguir patrocinadors financers que atorguen estabilitat econòmica al Projecte; convertir l'actual Associació en una Fundació; millorar les relacions amb l'Administració Pública i aconseguir el reconeixement oficial com a Tercer Patrimoni d'Elx; rescatar als treballadors acomiadats el passat mes d'abril; involucrar a les universitats en la continuïtat del Projecte; donar major visibilitat al Museu en la ciutat; programar un pla financer i un altre de presentació de projectes, etc. Molts d'aquests punts que José Antón considera més que viables -lloc que afirma que el difícil han sigut tots aquests anys arrere- ja han començat a tramitar-se, com les converses amb grups polítics, empresaris i universitats. I sempre amb el treball conjunt de la resta de personalitats implicades en la salvaguarda del Projecte: Antonio Perán, Enrique Martín, Pascual Serrano i Sergio Ros. 

El president de la nova Junta de crisi va apel·lar a la col·laboració i suport de tots aquells que estimen el Projecte de Pusol, des de cada soci protector i veí de la pedania fins als representants de l'Ajuntament i Administracions Públiques, ja que gràcies a la col·laboració col·lectiva de la societat el Museu Escolar de Puçol ha sumat més de cinquanta anys d'èxits. Va recalcar també que el Museu és un somni que, amb molt treball i esforç, s'ha convertit en un projecte viu, que està en constant i diari moviment, i que és inseparable del Col·legi de Puçol, sense el qual mai s'haguera portat a terme.

La Regidora d'Educació i Cultura Patricia Maciá va participar en l'assemblea en representació de l'Ajuntament d'Elx en general i de l'alcalde en particular. En la seua intervenció, la regidora va expressar el seu fervent suport a Fernando García, a José Antón i al Projecte de Puçol i, entre altres coses, va comentar que el MAHE està preparant una sala expositiva la principal peça de la qual correspondria al Museu Escolar de Pusol; açò donaria visibilitat al Centre i conduiria als seus visitants al nucli principal d'aquest en la Partida de Puçol.

Per a clausurar la sessió, Fernando García va agrair l'assistència de tots els presents i tot l'esforç que José Antón, de manera totalment desinteressada, i la resta d'implicats estan fent per la salvaguarda i continuïtat del Projecte Pedagògic i Museístic de Puçol. 

Vuelve a notas de prensa

  • El Projecte de Pusol segueix avant

Vols conéixer totes les nostres novetats?

Subscriu-te a la nostra newsletter!


Mecenatge

Mecenatge

Multimedia

Multimedia

Multimedia

Col·leccions

Premis i reconeixements



Top