Prensa

12é aniversari del reconeixement com a patrimoni del Projecte Educatiu-Museístic de Puçol

 


L'1 d'octubre de cada any, des de 2009, és una jornada de celebració en el Museu Escolar de Puçol: aqueix dia, la UNESCO va inaugurar una nova llista de patrimoni i, en ella, va incloure el Projecte Educatiu-Museístic dut a terme en la pedania de Puçol, que en aquells dies comptava amb més de quaranta anys d'experiència. Passant a formar part del Registre de Bones Pràctiques de Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial, el Projecte del Museu Escolar de Puçol es convertia en el tercer patrimoni del municipi d'Elx.


Fa dos anys, es van organitzar a Elx unes jornades patrimonials per a commemorar els deu anys del reconeixement. En elles van participar els patrimonis reconeguts de la Comunitat Valenciana i els altres dos espanyols inclosos en la mateixa llista que Puçol. Enguany, a causa de la situació sanitària que estem travessant, des del museu s'ha optat per no organitzar un acte multitudinari. No obstant això, i atés que aquesta data segueix marcada a foc en la memòria de tots i totes, l'equip actual del Projecte, col·legi i museu (associació), ha gravat un vídeo en el qual cada persona expressa, amb una paraula, què significa per a ells i elles aquest Projecte Educatiu-Museístic. Perquè ningú oblide que hui es compleixen dotze anys d'aquesta efemèride: https://youtu.be/mczmacqqkj4.


Com a activitats lligades a l'aniversari, Puçol va inaugurar ahir una nova exposició temporal, sobre l'editorial de contes i llibres infantils Calleja. “Saturnino Calleja. No sols contes” podrà visitar-se fins el mes vinent de desembre.


Entre les novetats recents, la recepció i botiga del Museu Escolar -en la qual es poden adquirir productes artesans locals- s'han reformat, gràcies a una subvenció de la Comunitat Valenciana. I, en breu, també patiran modificacions les entrades a totes dues zones expositives, la rural i la urbana. A més, pròximament, el museu publicarà un nou llibre, patrocinat per la Diputació Provincial d'Alacant.

Vuelve a notas de prensa

  • 12é aniversari del reconeixement com a patrimoni del Projecte Educatiu-Museístic de Puçol

Vols conéixer totes les nostres novetats?

Subscriu-te a la nostra newsletter!


Mecenatge

Mecenatge

Multimedia

Multimedia

Multimedia

Col·leccions

Premis i reconeixements



Top