Prensa

Fundació “la Caixa” impulsa el projecte “Pusol Acull”, iniciativa d'interculturalitat del Projecte Pusol amb Elx Acull

 


El passat estiu, el Projecte Pusol i la Fundació Elx Acull van signar un conveni marc, amb l'objectiu de donar inici a converses per a futures col·laboracions en projectes socials. Recentment, els/as tècnics del Projecte Pusol i d'Elx Acull van reprendre les reunions i van començar a gestionar l'activitat denominada “Pusol Acull. La cultura tradicional i el patrimoni local com a eines per a la integració i la convivència”.


A la fi de novembre de 2021, Fundació “la Caixa” va confirmar el seu suport a aquest projecte dins de les iniciatives de “Interculturalitat i acció social 2021”, atorgant al Projecte *Pusol un total de 17.510 €.


“Pusol Acull” s'executarà al llarg de 2022 i consistirà a utilitzar el patrimoni com a eina d'unió entre les diferents cultures que habiten la ciutat, amb la finalitat de contribuir al seu coneixement i integració. El projecte planteja un programa d'actuacions (tallers, visites, exposicions…) a realitzar al costat de la ciutadania immigrant resident en el municipi, usuària d'Elx Acull, amb la finalitat de generar la unió entre les seues cultures i la pròpia del territori que habiten, la de la nostra ciutat.


La implicació del voluntariat en el desenvolupament d'aquesta iniciativa -des de l'alumnat i el professorat del Col·legi de Puçol fins al veïnat de la pedania- contribuirà a construir una societat plural i inclusiva. “Pusol Acull” és una iniciativa innovadora en tant que relaciona un projecte comunitari com el del Museu Escolar amb els nous habitants arribats a la ciutat, estant en condicions d'establir una potent sinergia cultural i social.

Vuelve a notas de prensa

  • Fundació “la Caixa” impulsa el projecte “Pusol Acull”, iniciativa d'interculturalitat del Projecte Pusol amb Elx Acull

Vols conéixer totes les nostres novetats?

Subscriu-te a la nostra newsletter!


Mecenatge

Mecenatge

Multimedia

Multimedia

Multimedia

Col·leccions

Premis i reconeixements



Top