Prensa

Música i oci tradicional en “Puçol Acull”

 


Ja en l'organització prèvia d'aquesta activitat, que forma part del projecte “Puçol Acull” -impulsat per Fundació “la Caixa”-, es veia vindre la diversió.


La música i l'oci tradicional, és a dir, com es divertien abans els nostres avis i àvies, pares i mares, va ser la temàtica central de la nova activitat amb Elx Acull, amb els xiquets i les xiquetes del seu campament d'estiu, durant el mes de juliol passat.


En primer lloc, després de les presentacions inicials, es va parlar de la música tradicional. L'equip del Museu Escolar de Puçol va portar al Racó de les Cultures un tocadiscs, discos i cassettes, perquè les noves generacions presents pogueren veure com s'escoltava la música. Després, se'ls va parlar d'alguns dels instruments musicals que tocaven, com el llaüt, per a després prestar-los unes castanyoles i que provaren de tocar-les, al mateix temps que visualitzaven vídeos de balls tradicionals. També escoltem i cantem cançons il·licitanes. Aquesta primera part de la jornada va acabar amb la música en directe del guitarrista Fran Tarí que, de manera voluntària, va voler col·laborar amb *Pusol Acull. Xiquets, xiquetes, voluntaris i voluntàries van acabar alçant-se i ballant al so de la guitarra.


Jugar al auca va ser la segona part de l'activitat. Dividits en tres grups, cadascun d'ells es va dedicar a pintar i a assemblar les peces del tauler, consistents en dibuixos d'elements recognoscibles, com a animals o objectes. I, amb un dau gegant, van anar jugant i intentant endevinar la figura que anava a eixir en la tirada.


La jornada va acabar amb un divertidíssim lliurament de premis: una caixa sorpresa en la qual tots i totes van ficar la mà i van traure la seua recompensa.

Vuelve a notas de prensa

  • Música i oci tradicional en “Puçol Acull”

Vols conéixer totes les nostres novetats?

Subscriu-te a la nostra newsletter!


Mecenatge

Mecenatge

Multimedia

Multimedia

Multimedia

Col·leccions

Premis i reconeixements



Top