Prensa

El Projecte Puçol i el seu esforç a recuperar la memòria oral d'Elx i el seu entorn

 


“Fer història. Recuperació de la memòria oral a Elx i el seu entorn” és el projecte que el Museu Escolar de Puçol ha estat duent a terme al llarg d'aquest any 2022, basat a entrevistar persones majors de la pedania de Puçol i voltants (partides rurals de Algoda, Algorós, Matola, Derramador i Pla de San José), amb l'objectiu de recuperar, conservar i difondre la cultura tradicional de la nostra terra.


L'equip del Museu Escolar de Puçol sempre ha orientat la seua activitat cap a projectes d'aquestes característiques. Les novetats que ha presentat l'activitat d'enguany són, en primer lloc, que les entrevistes, malgrat ser bàsicament històries de vida, incideixen en el paper de la dona, en el treball infantil i l'absentisme escolar, en la clandestinitat laboral i en els “anys del canvi”, és a dir, a conéixer com van succeir les transformacions en la societat, sobretot en el medi rural, gràcies a la mecanització i als desplaçaments de població ocorreguts en la segona meitat de segle XX.


L'altra novetat és que, com a resultat del projecte, en les pròximes setmanes es publicarà un llibre que recull les entrevistes i algunes de les fotografies que les persones entrevistades ens han prestat, per a donar difusió als testimoniatges dels nostres veïns i veïnes, concretament de les vint-i-cinc persones que han participat en l'activitat. Una publicació que passarà a formar part de la història i recorregut del Museu Escolar de Puçol.


Gràcies a l'impuls de l'Excma. Diputació Provincial d'Alacant -que ha dotat a aquest projecte amb 50.000 €-, “Fer història” ha pogut fer-se realitat.

Vuelve a notas de prensa

  • El Projecte Puçol i el seu esforç a recuperar la memòria oral d'Elx i el seu entorn

Vols conéixer totes les nostres novetats?

Subscriu-te a la nostra newsletter!


Mecenatge

Mecenatge

Multimedia

Multimedia

Multimedia

Col·leccions

Premis i reconeixements



Top