Prensa

El projecte Pusol Acoge del Museu Escolar de Puçol, visitable gràcies a una exposició temporal amb catàleg

 


Des de hui 11 de novembre i fins al 15 de gener del pròxim any, l'exposició de títol Pusol Acoge. La cultura tradicional i el patrimoni local com a eines per a la integració i la convivència podrà visitar-se en les instal·lacions del Museu Escolar de Puçol.


Aquesta mostra és el resultat del projecte d'interculturalitat dut a terme durant tot 2022 entre el Museu Escolar i la Fundació Elche Acoge -amb els seus usuaris/as migrants-, gràcies a l'impuls de Fundación “la Caixa”. La iniciativa Pusol Acoge, de caràcter comunitari i participatiu, es distingeix per fer ús del patrimoni local per a fomentar la cohesió i integració social i, en definitiva, la convivència respectuosa i sostenible entre els pobles. Pusol Acoge emfatitza la trobada i la sinergia entre cultures, la creació de vincles identitaris entre la població local i la comunitat migrant resident a Elx.


L'exposició recull totes les activitats realitzades dins d'aquest projecte a través de fotografies, de panells explicatius, de les guies didàctiques elaborades per els/as participants en alguns dels tallers, de receptes cuinades per les usuàries d'Elx Acull… També s'exposen elements tradicionals cedits per elles, indumentària principalment.


Pusol Acoge, a més, mostra un vídeo amb testimoniatges d'algunes de les persones participants, de tècnics i voluntaris/as de Elche Acoge i del museu, així com plans i fotografies de les diferents activitats dutes a terme en aquesta anualitat.


Com a punt final a la iniciativa secundada per Fundación “la Caixa” -a més de l'exposició i el vídeo-, el Museu Escolar de Puçol ha editat una publicació que recull tot el projecte i la història de totes dues entitats participants, un llibre que podrà aconseguir-se en la recepció del museu.


En l'acte d'inauguració, que ha comptat amb un autobús d'usuaris i usuàries de Elche Acoge, han intervingut Rafa Martínez, director del museu; Ángeles Rodes, coordinadora del Racó de les Cultures d'Elx Acull; i la Regidora de Cultura de l'Ajuntament d'Elx, Marga Antón.

Vuelve a notas de prensa

  • El projecte Pusol Acoge del Museu Escolar de Puçol, visitable gràcies a una exposició temporal amb catàleg

Vols conéixer totes les nostres novetats?

Subscriu-te a la nostra newsletter!


Mecenatge

Mecenatge

Multimedia

Multimedia

Multimedia

Col·leccions

Premis i reconeixements



Top