Prensa

El Projecte Puçol publicarà un catàleg sobre l'utillatge agrícola i ramader conservat en el Museu Escolar de Puçol


L'inventari d'aquestes col·leccions, treball que ha portat mesos i ha sigut finançat per l'Excma. Diputació Provincial d'Alacant, tindrà com a resultat un llibre


A principis de cada anualitat, Puçol presenta a la Diputació d'Alacant un projecte d'investigació, el termini d'execució de la qual s'ajusta als mesos de l'any en curs. En 2022, el treball es va centrar en la recuperació de la memòria oral de veïns i veïnes de Puçol i pedanies confrontants, sent el resultat la publicació d'un llibre. En 2023, el projecte s'ha centrat en les col·leccions del Museu Escolar, particularment en aquelles arribades al museu en els seus primers temps de marxa: l'utillatge agrícola i ramader.


Des d'el mes d'abril passat, l'equip de Puçol ha estat treballant jornades completes en els magatzems del museu, amb la finalitat de seleccionar, fotografiar i reubicar els fons; i, així mateix -si escau- aplicar-los tractaments de conservació preventiva i actualitzar la seua catalogació. L'objectiu final ha consistit en la realització d'una investigació, a partir de les nostres peces, sobre antics usos i treballs agrícoles i ramaders.


El resultat, igual que en el projecte anterior subvencionat per la Diputació, serà la publicació d'un catàleg, en el qual apareixen 112 peces, del total de 206 que s'han tractat en aquest treball. Un llibre profusament il·lustrat tant amb fotografies antigues conservades en el museu, com amb imatges d'algunes de les peces emblemàtiques relacionades amb el cultiu, la trilla, l'apicultura, la ramaderia, els treballs de la palmera, els del cànem, etc. El primer catàleg d'aquestes característiques publicat en el municipi d'Elx.


L'objectiu d'aquest projecte ha sigut el d'investigar, salvaguardar, promocionar i difondre el patrimoni moble de l'àrea objecte d'estudi. I quina millor manera de fer-ho que mitjançant una publicació divulgativa i accessible a tota mena de lector/a.


Una vegada més, agraïm a la Diputació Provincial d'Alacant el suport incondicional que sempre ha mostrat al Projecte Puçol i a les seues iniciatives, basades en la investigació, la difusió, l'educació i la conservació del nostre patrimoni.

Vuelve a notas de prensa

  • El Projecte Puçol publicarà un catàleg sobre l'utillatge agrícola i ramader conservat en el Museu Escolar de Puçol

Vols conéixer totes les nostres novetats?

Subscriu-te a la nostra newsletter!


Mecenatge

Mecenatge

Multimedia

Multimedia

Multimedia

Col·leccions

Premis i reconeixements



Top