Prensa

Els alumnes del Centre de Cultura Tradicional Museu Escolar de Puçol comencen la temporada de cultius al seu hort ecològic

16-09-2016

Com cada any a l'inici del curs, els alumnes del Col·legi de Puçol inicien, en l'Hort Escolar, els treballs preparatoris per a la sembra dels diferents productes tradicionals que es produeixen al Camp d'Elx i que estaran a la seua cura i observació sota l'adreça dels seus professors i monitors. 

Els alumnes del primer i segon cicle de Primària del Col·legi de Puçol han començat a compaginar les classes habituals amb les activitats pròpies d'aquest Centre de Cultura Tradicional, que procura la salvaguarda dels costums més arrelats del Camp d'Elx. Una de les activitats més coneguda pel visitant és contemplar els cultius que els diferents equips realitzen en l'hort ecològic escolar, labor que porten desenvolupant en el Projecte Educatiu des dels seus inicis i que a dia d'avui s'ha convertit en un esdeveniment tradicional de l'escola. 

Acompanyats pels seus mestres i pels monitors del museu, i després d'una breu explicació prèvia, són els mateixos alumnes els qui escometen la funció de plantar els planters el terreny de cultiu del recinte museístic, sembra que segueix el ritme dels cicles lunars. 

Els escolars s'encarreguen de les cures bàsiques diaris tant de l'hort com del jardí, replet d'espècies autòctones. Al llarg de tot l'any anoten en els impresos d'observació les incidències que observen en el creixement i desenvolupament de les plantes, per tant, aprenen tot el procés vegetatiu. 

El procés de recollida de les collites i la seua distribució entre els alumnes és un acte festiu i de satisfacció. 
Es vénen conreant productes propis de la comarca, com són les carxofes, la dacsa, les faves, les ñoras, les albergínies, el codony, etc. Enguany ha sigut de gran rellevància la plantació que els alumnes han fet, en semilleros, de vivers de Pinus Pinea -pi piñonero-, les llavors del qual, els pinyons, han sigut arreplegats en el pati de l'escola dels pins plantats, fa més de quaranta anys, per una altra generació d'alumnes. Està programat replantar-los, en el lloc que les autoritats forestals ens indiquen, pels propis alumnes. 

Aquest tipus d'actuacions mediambientals i culturals instrueixen a les noves generacions en el valuós i el fonamental que és la cura de l'entorn natural en el dia a dia, a més de formar-se en les tradicions que, gràcies a aquestes activitats, Centre de Cultura Tradicional protegeix des de fa més de cinquanta anys. 

Vuelve a notas de prensa

  • Els alumnes del Centre de Cultura Tradicional Museu Escolar de Puçol comencen la temporada de cultius al seu hort ecològic

Vols conéixer totes les nostres novetats?

Subscriu-te a la nostra newsletter!


Mecenatge

Mecenatge

Multimedia

Multimedia

Multimedia

Col·leccions

Premis i reconeixements



Top