Prensa

La directiva del Museu de l'Educació del País Basc visita el Projecte de Puçol

16-02-2017

La trajectòria i metodologia de treball del Projecte Pedagògic que servirà d'inspiració per al jove museu basc. 

Paulí Dávila i Luis Mª Naya, director i sotsdirector respectivament del recent Museu de l'Educació de la Universitat del País Basc, han visitat el Museu Escolar de Pusol i el seu Projecte d'Educació i Conservació amb l'objectiu de conèixer a fons la seua metodologia de treball en relació amb la recuperació de la cultura tradicional i els resultats aconseguits després de dècades de treball. Fernando García Fontanet, Pepe Antón i altres membres de l'equip que realitza aquesta labor de salvaguardia del patrimoni il·licità des del Projecte d'Educació de Puçol han explicat la trajectòria i dimensió aconseguida per aquesta forma d'educar amb reconeixements tan importants com el d'UNESCO i Europa Nostra. 

Dávila i Naya, que són professors en el Departament de Teoria i Història de l'Educació en l'esmentada Universitat, van quedar gratament impactats pel que van veure en el Museu Escolar de Puçol, especialment en les seues aules i tallers on van comprovar en primera persona com es treballa en la recuperació patrimonial amb els xiquets i com el projecte educatiu es basa en valors i en responsabilitat. Paulí Dávila, catedràtic d'educació, va declarar haver-hi recorregut molts projectes museístics i educatius a nivell internacional i no haver vist gens semblat, felicitant a professors i alumnes. Tots dos docents van manifestar que la visita al Projecte de Puçol els va resultar inspiradora i que els agradaria poder implementar en el seu centre alguna de les activitats que ací es realitzen. 

El Museu d'Educació de la Universitat del País Basc (EM-UPV) es va inaugurar el 24 d'octubre de 2016 en el campus de Guipúscoa, i és la plasmació del treball del Grup d'Estudis Històrics i Comparats en Educació - Garaian. L'objectiu principal és el de recuperar, salvaguardar i donar a conèixer la memòria històrica de l'educació al País Basc, a més dels habituals usos i objectius dels museus pedagògics (la catalogació i conservació del patrimoni històric-educatiu) als quals se'ls afigen l'estudi i recerca i l'ús didàctic.


 


 

Vuelve a notas de prensa

  • La directiva del Museu de l'Educació del País Basc visita el Projecte de Puçol

Vols conéixer totes les nostres novetats?

Subscriu-te a la nostra newsletter!


Mecenatge

Mecenatge

Multimedia

Multimedia

Multimedia

Col·leccions

Premis i reconeixements



Top