Prensa

"Temps de Silenci. Devoció Popular en Setmana Santa", la nova exposició temporal del Projecte Puçol

10-04-2017



El Museu Escolar de Puçol representa en la seua nova exposició els costums de la Setmana Santa tradicional


La nova mostra de caràcter temporal del Museu Escolar de Pusol "Temps de Silenci. Devoció Popular en Setmana Santa" fa un recorregut pels costums propis de la Setmana Santa d'Elx.

L'exposició reflecteix dues formes de viure la devoció: l'àmbit públic i el domèstic o privat. La part pública, amb fotografies, vestimentes de capiruchos, figures, etc., es centra en les processons de mitjan el segle XX, des del Diumenge de Ramos fins al Diumenge d'Al·leluies. Les dues vitrines que acompanyen a l'espai expositiu estan dedicades als trons de Jesús i de la Verge. La part privada de l'exhibició pertany a l'àmbit més familiar i recrea el dol que es guardava en les cases per la mort de Crist: es cobrien els espills amb vels negres en Quaresma, la típica programació de la ràdio se substituïa per música clàssica, en Divendres Sant no es feien tasques domèstiques com agranar o netejar, no es cantava ni es ballava... Finalment, en el centre s'exposa l'altar que solia col·locar-se en els habitatges per a tenir més present el moment de la passió i mort de Crist.

"Temps de Silenci. Devoció Popular en Setmana Santa" serà inaugurada demà dimarts 11 d'abril a les 12 del migdia, sent l'encarregat d'aquest acte Gaspar Agulló, President de la Junta de Confraries i Germanors de la Setmana Santa d'Elx.

El públic podrà visitar aquesta exposició en el Museu Escolar de Puçol de l'11 al 30 d'abril.


 

Vuelve a notas de prensa

Vols conéixer totes les nostres novetats?

Subscriu-te a la nostra newsletter!


Mecenatge

Mecenatge

Multimedia

Multimedia

Multimedia

Col·leccions

Premis i reconeixements



Top