Prensa

Nova exposició temporal en el Museu Escolar de Pusol: "Va combregar en temps degut"

19-05-2017

La tradicional Comunió de finals del segle XIX i principis del XX és la temàtica principal de la nova exposició del Projecte Pusol



Entre els fons tant documentals com a tèxtils d'aquest Centre de Cultura Tradicional abunden rics elements del pas cronològic del segle XIX al XX a les que les Comunions concerneix. Per açò i atès que el mes per antonomàsia d'aquest acte és maig, el Museu Escolar de Puçol va inaugurar ahir l'exposició "Va combregar en temps degut".


Originals fotografies, recordatoris, missals i altres elements típics de la Primera Comunió com a rosaris, medalletes i creus s'exposen a les vitrines de la mostra. Entre les imatges destaquen algunes pel curiós de l'abillament del combregant, unes altres per l'antiguitat. En la majoria dels recordatoris trobem la frase "Va combregar en temps degut..." que vindria a expressar que l'infant havia rebut la seua Primera Comunió quan ja disposava d'ús de raó i capacitat pròpia per a assimilar els valors cristians. L'exposició també mostra fotografies en gran format de combregants i d'un petit altar amb el típic reclinatori que es deixava en l'església per a ús privat. Però sens dubte el més destacat són els dos vestits de comunió que es mostren: un de xiqueta, ricament brodat i amb un gran vel, i un altre de xiquet de mariner.

"Va combregar en temps hagut de" va ser inaugurada ahir 18 de maig Dia Internacional dels Museus i va comptar amb la presència de David Caballero, Juan Antonio Sempere i Eva Cresol.

La mostra estarà oberta al públic fins al 2 de juliol de 2017.


 

Vuelve a notas de prensa

  • Nova exposició temporal en el Museu Escolar de Pusol:

Vols conéixer totes les nostres novetats?

Subscriu-te a la nostra newsletter!


Mecenatge

Mecenatge

Multimedia

Multimedia

Multimedia

Col·leccions

Premis i reconeixements



Top