Prensa

Joves europeus viuen l'experiència del Museu Escolar de Puçol

08-09-2017


Trenar palma blanc o cuinar coca en un forn moruno deixen sorprés a qualsevol visitant que s'acoste a conèixer la cultura il·licitana.



El passat dia 4 el Museu Escolar de Puçol es va convertir en la porta a la cultura il·licitana per a un grup de trenta joves europeus que han participat en el projecte Nature 2017 organitzat per l'Associació 'Ix Fora d'Elx' dins del programa Erasmus+ .

Aquesta trentena de joves, provinents d'Armènia, Bulgària, Polònia, Sèrbia i Estònia, han passat uns dies coneixent Elx i el seu entorn natural, la qual cosa els ha portat al vessant del Riu Vinalopó, en el qual van realitzar una jornada de neteja, o al Parc Natural del Fondo, on van quedar impressionats per la riquesa mediambiental d'aquest paratge.

Però sens dubte el moment àlgid de la seua visita a Elx va ser la jornada passada en el Museu Escolar de Puçol, on van viure la cultura il·licitana més tradicional com una experiència inoblidable. L'activitat va començar amb una visita a les sales d'exposició, a les quals van conèixer de primera mà el treball de recuperació patrimonial que s'ha dut a terme des d'aquest projecte pedagògic durant prop de cinquanta anys. Estades com la cuina tradicional, l'almàssera o la sala de venda d'aigua van ser especialment apreciats pel grup. Més tard van realitzar dos tallers que els van connectar directament amb tot allò que havien vist exposat: elaboració de coca a la calda en forn de llenya i trenat de palma blanca.

Finalment van assistir, en el mateix Museu, a la ponència de Luis Pablo Martínez Sanmartín "Sistemes de reg tradicionals al Baix Vinalopó: eficiència i tradició", dins del cicle de conferències "On està el riu Vinalopó?" organitzada per l'Observatori del Vinalopó. En ella el tècnic de patrimoni de la Generalitat Valenciana va fer una defensa de la conservació dels sistemes de reg tradicional com a element patrimonial i per la seua importància mediambiental.

Vuelve a notas de prensa

  • Joves europeus viuen l'experiència del Museu Escolar de Puçol

Vols conéixer totes les nostres novetats?

Subscriu-te a la nostra newsletter!


Mecenatge

Mecenatge

Multimedia

Multimedia

Multimedia

Col·leccions

Premis i reconeixements



Top