Prensa

El Museu Escolar de Puçol inaugura un espai dedicat al teler de la indústria alpargatera

28-09-2017

La nova exposició mostra l'ofici del teler, element indispensable en la confecció de teixits per al calçat


El Centre de Cultura Tradicional Museu Escolar de Puçol protegeix i conserva vertaders tresors de la història il·licitana que, a poc a poc, va mostrant al visitant a través de les seues exposicions. Aquesta vegada li ha tocat el torn a la importantíssima indústria alpargatera. No obstant açò, dins d'aquest popular ofici existeix un treball manual indispensable menys conegut pel públic: el teler.
L'exposició de "El Teler" ensenya a tot visitant que s'acoste al Museu Escolar de Puçol com s'elaborava la cinta de fibra de cànem o de pita en aquesta indústria, amb la qual es confeccionava la pala i el taló del calçat.
Espardenyes de tascó confeccionades amb la pita del teler i diferents mostres de teixits formen part d'aquest nou espai expositiu, que es completa amb l'element central i primordial del teler. També es recrea un petit taller on el propietari d'aquesta màquina, D. José Parets de l'antiga fàbrica de tèxtils de Sansano, elaborava els diferents teixits. La mostra està emmarcada amb una sèrie de fotografies dels anys noranta, època en la qual D. José Parets va donar el teler i tots els seus elements al Museu Escolar de Puçol, i el va fer funcionar per última vegada.
La mostra s'ha inaugurat avui 27 de setembre, en el Dia Mundial del Turisme dedicat en aquesta anualitat al Turisme Sostenible.

Vuelve a notas de prensa

  • El Museu Escolar de Puçol inaugura un espai dedicat al teler de la indústria alpargatera

Vols conéixer totes les nostres novetats?

Subscriu-te a la nostra newsletter!


Mecenatge

Mecenatge

Multimedia

Multimedia

Multimedia

Col·leccions

Premis i reconeixements



Top