Prensa

El 8º Aniversari del reconeixement d'UNESCO al Museu Escolar de Puçol com a Patrimoni de la Humanitat es celebra amb gran èxit d'afluència

02-10-2017


Uns cinc-cents assistents es van reunir aquest dissabte al costat de l'equip del Museu Escolar de Puçol per a celebrar que l'1 d'octubre de 2009 es va reconèixer aquest projecte il·licità com a Patrimoni de la Humanitat, en la sessió que UNESCO celebrava en Abu Dabi

L'alcalde de la ciutat, Carlos González, va encapçalar la representació política al costat de diversos regidors de la corporació municipal, com Patricia Maciá i Carlos Sánchez de PSOE, Pablo Ruz i Mercedes Alonso de PP o Eva María Cresol i Juan Antonio Sempere de Ciutadans.

L'acte va començar a les 12 amb la benvinguda del director del Centre, Fernando García Fontanet, qui va repassar la trajectòria d'aquest projecte educatiu, li va rellevar en l'ús de la paraula José Antón Puntes, qui al costat d'altres agents socials de la ciutat projecta conformar una fundació que permeta el desenvolupament del Museu. Finalment l'alcalde, Carlos González Serna, va tancar l'acte institucional amb un discurs que agraïa les dècades de treball darrere de la recuperació del patrimoni il·licità i s'enorgullia que Elx fóra una de les poques ciutats del món que compta amb tres Patrimonis de la Humanitat diferents.

Després dels discursos van bufar les veles d'un pastís commemoratiu d'aquest vuitè aniversari i es va donar pas a la visita del museu, que ràpidament va omplir les seues sales amb l'algaravia dels assistents, al mateix temps que els xiquets assistien a un taller de jocs tradicionals en el qual van conèixer com es juga als croms, a les tabas o osaletes i a l'escubidú.

Després de la visita tots els assistents es van congregar en el pati del Centre, on l'Associació de Restaurants del Camp d'Elx havia preparat un catering basat en aperitius i diversos tipus de paella. Finalment es van presentar nombrosos dolços preparats per les veïnes de Puçol i el gran pastís d'Elx.

Després d'aquest dia de grans emocions a l'equip del Museu Escolar de Puçol no li queda més que agraïment. En primer lloc ens agradaria agrair a tots els assistents, entre els quals es trobaven nombrosos amics i veïns, així com representants d'altres dos patrimonis immaterials valencians: el Misteri i les festes d'Algemesí. També a tots els que van ajudar a fer que aquest esdeveniment es desenvolupara reeixidament: Grup Antón, ARCE (Associació de restaurants del Camp d'Elx), Animacions Andrés, Grup Passarel·la, Associació de Veïns de Puçol, Guàrdia Civil, D.I.A.

A tots ells i als quals no van poder assistir els agraïm enormement el seu suport.

Vuelve a notas de prensa

  • El 8º Aniversari del reconeixement d'UNESCO al Museu Escolar de Puçol com a Patrimoni de la Humanitat es celebra amb gran èxit d'afluència

Vols conéixer totes les nostres novetats?

Subscriu-te a la nostra newsletter!


Mecenatge

Mecenatge

Multimedia

Multimedia

Multimedia

Col·leccions

Premis i reconeixementsTop