Prensa

Nova exposició temporal del Museu Escolar de Puçol: "Els senyorets"

"Els Senyorets" explica, a partir d'una recreació d'un dormitori de classe social adinerada, les diferències entre classes socials.



El dormitori de la classe adinerada que s'exposa de forma temporal en el Museu Escolar de Pusol, s'articula entorn de la recent donació d'un gran llit de fustes nobles i barrots tornejats. Una peça d'importància majúscula, ja que suposa un dels pocs exemples coneguts de mobiliari fernandino a nivell local. Aquesta peça prové de la finca d'un noble que es trobava en el Camp d'Elx i suposa, en si mateixa, un testimoni de la manera de viure dels més privilegiats.


Al costat del llit, composen el dormitori un gran armari en el qual es poden entreveure algunes peces d'època, un bressol alfonsi de barrots i un tocador on es mostren perfums i cosmètics de senyora.

L'exposició està situada just enfront de l'espai permanent del dormitori de la casa de camp tradicional, permetent així comparar els dos estils de vida, ja que en aquesta època les diferències entre classes eren més evidents: la forma de vestir, el transport..., fins i tot el propi habitatge no tenien gens que veure entre elles. També s'observen certes semblances com la  fe religiosa i la falta de llum elèctrica (si bé és cert que aquesta va arribar primer a les llars més acomodades). Quant a la higiene diària, novament van ser els més privilegiats els que van explicar primer amb llocs dedicats exclusivament al servei.

A Elx la noblesa es va mantenir com a classe social dominant fins al segle XIX, moment en el qual va ser reemplaçada per la burgesia de la incipient indústria alpargatera; la gran majoria eren terratinents, ja que l'agricultura era l'activitat més lucrativa. Entre aquesta classe de "senyorets" destaquen la noblesa local representada pels Comtes de Torrellano (la família dels quals també va heretar el Comtat de Casas Rojas), Marquesos de la Torre de Carrús, Marquesos de Molins..., així com les famílies més conegudes entre la burgesia il·licitana com eren els Ferrández, els Ripoll, el doctor el Campello o els germans Revenga.

"Els Senyorets" es pot visitar des d'avui 15 de febrer i estarà oberta al públic fins al 13 de maig de 2018

Vuelve a notas de prensa

  • Nova exposició temporal del Museu Escolar de Puçol:

Vols conéixer totes les nostres novetats?

Subscriu-te a la nostra newsletter!


Mecenatge

Mecenatge

Multimedia

Multimedia

Multimedia

Col·leccions

Premis i reconeixements



Top