Prensa

El Projecte educatiu i museístic de Pusol rescata el tradicional penjoll de massapàAmb els mateixos ingredients amb els quals es feia el tradicional penjoll, l'alumnat del Museu Escolar de Pusol ha recreat les formes més comunes que caracteritzaven aquest dolçDimecres passat els/les escolars de cambra, cinquè i sisè curs del Col·legi de Pusol han après a elaborar el tradicional penjoll de massapà, sota la supervisió de l'equip del Museu Escolar.

Amb els ingredients llests en cadascuna de les taules, els/les xiquets/etes es van llançar a elaborar aquesta tradicional recepta: van separar les clares dels ous, van barrejar el sucre, el llimó i l'ametla mòlta, i van pastar tots/es junts/es i amb les seues pròpies mans els ingredients fins a obtenir una pasta uniforme, per a després repartir-li-la de forma equitativa i que tots/es pogueren fer el seu propi penjoll. Una vegada acabada la forma (de cor la majoria d'ells), van col·locar cada penjoll sobre la safata i ho van portar al forn moruno per a procedir al seu horneado.

Aquest nou taller de cuina ha ensenyat als escolars una mica més sobre aquesta tradició il·licitana, molt freqüent entre les àvies com a regal als seus néts/as en dies assenyalats, especialment en el sant o l'aniversari. Tradicionalment el penjoll ho portaven penjat del coll, sabent així tothom amb una sola ullada que aqueix xiquet o xiqueta complia anys o celebrava el seu sant.

Aquesta activitat escolar fa un pas més en la recuperació i la conservació de la cultura tradicional d'Elx i el seu entorn.


 

Vuelve a notas de prensa

  • El Projecte educatiu i museístic de Pusol rescata el tradicional penjoll de massapà

Vols conéixer totes les nostres novetats?

Subscriu-te a la nostra newsletter!


Mecenatge

Mecenatge

Multimedia

Multimedia

Multimedia

Col·leccions

Premis i reconeixementsTop