Prensa

El Museu Escolar de Pusol continua amb la tradició dels 'mayos'


El diumenge 27 de maig a les 11:30 hores el Museu Escolar celebra el ja tradicional Concurs de 'Mayos', en una jornada de portes obertes



Per quart any consecutiu, l'Associació de Veïns i Veïnes de la pedania de Puçol i el Museu Escolar de Pusol organitzen l'últim diumenge del mes de maig el Concurs de 'Mayos', unes peces d'art efímer que s'exposen en el Museu per a tots/es aquells/es interessats/des.

Els 'mayos' són una tradició de la zona que consisteix a germinar una planta de llegum sense gens de sol, a les fosques, i regar-la solament a les nits. D'aquesta forma, la planta creix de color blanc groguenc (com el palmell blanc) i després es pentina fins a adquirir un aspecte de "perruca". Era costum adornar les esglésies amb aquestes plantes en època de Comunions, ja que no hi havia tanta facilitat per a decorar-les amb flors.

El concurs comença a les 11:30 hores en el Museu Escolar de Pusol i pot presentar-se qualsevol persona que haja confeccionat el seu 'mayo'. Després quedaran exposats durant tot el diumenge i diversos dies després. L'exposició també compta amb els 'mayos' elaborats per l'alumnat de sisè curs del Col·legi de Pusol, els quals continuen amb aquesta tradició gràcies a la col·laboració de la comunitat veïnal de la partida rural.

Vuelve a notas de prensa

  • El Museu Escolar de Pusol continua amb la tradició dels 'mayos'

Vols conéixer totes les nostres novetats?

Subscriu-te a la nostra newsletter!


Mecenatge

Mecenatge

Multimedia

Multimedia

Multimedia

Col·leccions

Premis i reconeixements



Top