Prensa

El Museu Escolar de Pusol comença la nova temporada de visites i tallers

 


Tallers de jocs, de trenat de palmell blanc, receptes en el forn de llenya...


El Museu Escolar manté les seues activitats per l'èxit en edicions anteriors El Museu Escolar de Pusol comença la nova temporada de visites guiades i tallers d'artesania, que complementen l'experiència. Les activitats van enfocades tant per a un públic jove i infantil com a adult i suposen no solament conèixer la cultura tradicional il·licitana d'una forma distesa i senzilla, sinó que també permet experimentar-la, viure-la.


La visita guiada recorre la zona rural i la part urbana que el Museu Escolar recrea. La casa de camp tradicional, els oficis més emblemàtics d'Elx i voltants, i la recreació d'alguns dels comerços més coneguts del municipi; a aquest recorregut se li afigen els exteriors, com són l'hort i el jardí interior amb plantes i flors autòctones. A més, a final d'enguany o principis del següent, el Museu Escolar serà una mica més gran, les obres d'ampliació de les sales d'exposició permanent han començat en els últims mesos.


Amb l'inici del curs, l'alumnat del Col·legi de Pusol començarà a preparar-se al costat dels tècnics del Museu Escolar per a exercir de guies durant les visites, assajant setmana després de setmana per a poder transmetre la cultura tradicional il·licitana als/les visitants.


L'activitat per les sales expositives pot complementar-se amb tallers que, després del seu èxit en altres temporals, repeteixen en aquest nou curs: trenat de palmell blanc; elaboració d'ambientadores naturals amb plantes aromàtiques (segons temporada); encordat de cadira; adobat de dátiles (segons temporada); cuina tradicional de "coca a la calda", que es cou en el forn moruno del jardí; i el taller de jocs tradicionals (tanganillo, croms, escubidú i tabas), dels preferits del públic, que aquest curs amplia el seu catàleg i oferirà més jocs com les bales, les xapes o el tello.


Col·legis, instituts, associacions, fundacions... o qualsevol grup interessat (amb un mínim de quinze persones), esteu tots i totes convidats/ades a viure l'experiència del Museu Escolar de Pusol!

Vuelve a notas de prensa

  • El Museu Escolar de Pusol comença la nova temporada de visites i tallers

Vols conéixer totes les nostres novetats?

Subscriu-te a la nostra newsletter!


Mecenatge

Mecenatge

Multimedia

Multimedia

Multimedia

Col·leccions

Premis i reconeixements



Top