Prensa

"Tecles i tinta. Les màquines d'escriure", la nova exposició temporal del Museu Escolar de Pusol

La mostra explica, a través dels fons del Museu Escolar, la història de les màquines d'escriure.

La màquina d'escriure tal qual la coneixem avui es va inventar ben entrat el segle XIX. El primer model va ser el Remington nº1 de 1868. Remington es va convertir en un autèntic gegant del negoci, altres grans companyies serien Underwood, Corona o la italiana Olivetti. El vertiginós creixement d'aquesta indústria va esdevenir de l'extensió del treball d'oficines, tenedurías i despatxos des de mitjan segle XIX.

L'exposició del Museu Escolar de Pusol "Teclas i tinta. Les màquines d'escriure" explica la història de les màquines d'escriure i la seua evolució, a través de la mostra d'alguns dels exemplars més antics conservats en els seus fons. Les primeres generacions de màquines d'escriure, de les dècades de 1910 a 1940, omplen l'espai d'exposicions temporals; entre elles destaca la Smith Premier de 1911 (la més antiga que s'exposa), màquina plegable Corona nº3 de 1916 i la Hispà Olivetti M40, dels anys 30.

El/la visitant, a més de visitar l'exposició, podrà experimentar com s'escrivia a màquina. En el centre de la mostra s'ha col·locat un escriptori amb una màquina d'escriure electrònica preparada amb folis, perquè tant joves com a adults/es puguen conèixer i/o reviure el soroll d'aquestes tecles. Allò que s'escriga, podrà a més col·locar-se en un tauló de suro col·locat en la mateixa exposició.

"Teclas i tinta. Les màquines d'escriure" estarà exposada fins al diumenge 6 de gener de 2019.

Vuelve a notas de prensa

Vols conéixer totes les nostres novetats?

Subscriu-te a la nostra newsletter!


Mecenatge

Mecenatge

Multimedia

Multimedia

Multimedia

Col·leccions

Premis i reconeixements



Top