Prensa

Artesans i artesanes del cànem de Callosa de Segura visiten el Museu Escolar de Pusol

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, el Museu Escolar inaugura nova exposició temporal que homenatja la figura de l'aparadora

Ahir dijous 7 de març, el Museu Escolar de Pusol va inaugurar la seua nova exposició temporal de títol "Aparadoras, la conciliació de dues vides", un homenatge a aquestes treballadores en la jornada anterior al Dia Internacional de la Dona.
Les aparadoras són un exemple fefaent de la conciliació laboral i familiar a la qual la dona s'ha hagut d'adaptar des de la seua incorporació al treball fora de casa. Bé en una fàbrica o taller especialitzat, o bé en el seu propi domicili, l'aparadora treballa a preu fet, cobrant pels parells que realitza, al mateix temps que exerceix de mestressa de casa i mare. Treballar en el seu domicili els ha facilitat la conciliació familiar, doncs la llibertat d'horaris i el que tota la seua activitat se situe en un mateix espai han sigut avantatges evidents en aquest sentit. No obstant açò, açò ha propiciat el que el seu treball no s'haja declarat legalment i li les haja mantingut com a part de l'economia submergida que afligeix des de sempre a aquest sector.

La capacitat d'aquestes treballadores per a gestionar la conciliació laboral i familiar és motiu d'homenatge en aquesta mostra, que esperem servisca per a reivindicar el paper primordial de l'aparadora en la indústria i en la societat d'Elx. 

"Aparadoras, la conciliació de dues vides" recrea el saló d'un habitatge il·licità, en la qual una dona treballa en la seua màquina d'aparar mentre el seu fill adolescent fa els deures i berenar.

La mostra estarà exposada fins a diumenge que ve 5 de maig.

Vuelve a notas de prensa

  • Artesans i artesanes del cànem de Callosa de Segura visiten el Museu Escolar de Pusol

Vols conéixer totes les nostres novetats?

Subscriu-te a la nostra newsletter!


Mecenatge

Mecenatge

Multimedia

Multimedia

Multimedia

Col·leccions

Premis i reconeixements



Top