Prensa

"Història de vida" del Museu escolar de Pusol projecte que replega la memòria oral de veïns i veïnes d'Elx

El Museu Escolar porta mesos treballant en la recuperació d'històries de vida de persones del seu entorn, un altre objectiu en la salvaguardia de la cultura tradicional del municipi d'Elx i el seu entorn, que compta amb el suport de la Diputació Provincial d'Alacant

Continuant la llínia de recuperació i conservació del patrimoni, el Museu Escolar de Pusol va reactivar fa uns mesos la iniciativa d'entrevistar a veïns i veïnes de la partida rural i de la ciutat d'Elx, dins del projecte de nom "Historias de vida: la memòria oral com a font de recuperació de la cultura tradicional d'Elx i el seu entorn".

Aquest treball d'investigació, que continua una marxa iniciada fa anys, se centra, en primer lloc, en la recopilació de testimoniatges de veïns i veïnes de la localitat, de les seues històries de vida, a través d'entrevistes gestionades per l'equip del Museu Escolar. Aquests testimoniatges, que formen part de la memòria oral dels i de les nostres majors, són tractats i interpretats i serveixen per a conèixer detalladament com era la vida d'antany: què feien en l'escola i en les seues hores lliures, quins eren les receptes típiques, quina roba solien vestir, en què treballaven, les rutines del dia a dia... Tota aquesta informació és extreta de les entrevistes per a poder reproduir fidelment aqueixes èpoques en exposicions, en articles, en visites guiades..., amb l'objectiu de salvaguardar el patrimoni cultural immaterial d'Elx i el seu entorn, i el d'adaptar i evolucionar l'exposició cap a uns continguts científics i dinàmics, oferint una millor experiència al/la visitant.

El projecte "Historias de vida: la memòria oral com a font de recuperació de la cultura tradicional d'Elx i el seu entorn" ha comptat amb el suport econòmic de l'Excma. Diputació Provincial d'Alacant, que aposta per donar valor a la província com a territori cultural i s'erigeix així com garant de la cultura tradicional de l'entorn.

Vuelve a notas de prensa

Vols conéixer totes les nostres novetats?

Subscriu-te a la nostra newsletter!


Mecenatge

Mecenatge

Multimedia

Multimedia

Multimedia

Col·leccions

Premis i reconeixements



Top